Vi vill växla upp


Nu söker vi kapital till vår drivna kvartett för att kunna växla upp. Kotten ska lanseras i USA men eftersom vi fortfarande driver detta på fritiden och eftersom vi behöver beställa små volymer av material åt gången så skulle vi behöva en skjuts så att vi kan öka lönsamheten både på kort och lång sikt…. View Article


Trots eldningsförbudet får du grilla på egen tomt


Ta ansvar både för säkerheten och för miljön genom att tända grillen med Kotten i stället för med tändvätska.


Jennie Hagman


Jennie jobbar med digital marknadsföring där hon verkligen får fram företagets budskap och genererar en positiv och ärlig känsla hos mottagaren. Hon är en social relationsbyggare som dessutom kan tekniken och kodningen bakom det visuella.


Robert Kraft


Robert är både Uppfinnar-Jocke och McGyver och är Kottens upphovsman. Han är en kreativ och intelligent problemlösare som älskar att komma på nya idéer och uppfinningar.


David Griff


David är som en mänsklig schweizisk armékniv med ett enormt driv och en energinivå utöver det vanliga. Han har en bred bakgrund med bland annat taxichaufför, programmerare, balettdansör, rekryterare, fastighetsskötare, uppfinnare, verktygsförsäljare och konsultsäljare i sitt CV.


Jonas Venström


Jonas har en ovanlig förmåga att kunna hantera komplex information och utifrån det skapa struktur, ordning och beslutsunderlag. Han har pondus och ett IQ som ligger långt över genomsnittet enligt MENSA. Han en ödmjuk och prestigelös person som gärna låter andra människor glänsa.


Braständare i storpack

En present till dig själv


Så nu finns den alltså äntligen här. Påsen med 30 stycken kottar i.


Örtmarinerade grillade grönsaker med matig grekist sallad och tzatziki


En helt vegetarisk och smakrik grillmiddag med färgrika grönsaker, som håller dig och dina gäster mätt länge.


Tänd grillen med Kotten

6 tips för säker grillning


När du nu tänder upp din grill igen efter att den fått vila några några dagar tänkte vi dela med oss med några tips om hur du kan grilla säkert.


David visar hur du tänder grillen utan tändvätska


David visar hur du tänder grillen på ett smart och miljövänligt sätt med Kotten i stället för tändvätska


Det har aldrig varit så bra stämning på Samhall i Själevad


Våra Kottar, ljus och tändstickor packas och etiketteras på Samhall i Själevad utanför Örnsköldsvik. Samhall har ett uppdrag som går ut på att skapa riktiga arbeten åt personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Helst vill Samhall att deras personal ska arbeta med riktiga uppdrag för kunder på marknadsmässiga villkor, dvs att en outnyttjad resurs ska tas till vara.


Sunt skogsbruk

Ett sunt skogsbruk som bidrar till att minska koldioxidhalten i luften och samtidigt skapa tillväxt


Sveriges yta består till större delen av skog. Vi lever alltså i en guldgruva långt mer värdefull i längden än många oljeområden. Det gäller bara att förvalta den väl.


Maricas grillade Salsicca med krämig potatissallad


Du vet väl att du kan skippa den giftiga och farliga tändvätskan och tända grillen med en Kotte i stället? Se hur David tänder grillen med Kotten och läs Maricas recept på grillad Salcicca med krämig potatissallad.


Fler hållbara presenter från Kotten-familjen


Delso ljusfabrik älskar vårt formspråk och frågade om vi kunde tänka oss att göra en lika fin förpacking till deras ljus. Vi valde de längsta ljusen de kunde tillverka eftersom vi älskar ordvitsar och ville att de skulle heta Tall.