Maricas grillade Salsicca med krämig potatissallad
Grillad Salsiccia – med Kotten förstås
Se filmen ovan hur du tänder grillen med Kotten och en tändskorssten.
- Vänta tills du fått en vacker glöd
- Välj en salsicca (italiensk färsk korv) eller någon annan kryddad korv
- Korvarna är råa och ska därför ligga en stund på grillen, det är bra att det är rikligt med kol på ena halvan och lämna den andra halvan tom.
- Grilla korvarna en kort stund över glöden, tills ytan är fin. Rulla över dem på den sidan utan kol och låt dem ligga där och bli genomstekta av den indirekta värmen.
Servera en kall potatis sallad till den ny grillade korven
Här kommer en variant från oss på Kotten som vi gillar och serverar även till grillat kött.
Dela kokt potatis i bitar som du önskar, vi brukar behålla skalet på.
Blanda ett par matskedar Hellmans majonäs med en ägg gula, lite rapsolja, salt, riven vitlök och dragon
Vispa detta tills den känns krämig.
Smaka av med salt och kanske ytterligare dragon. Tjockleken korrigerar du med olja och Hellmans
Blanda i potatis bitarna och låt stå en stund innan servering.
Man kan ersätta dragon med tex gräslök
En enkel och härlig lunch eller middag från oss på Kotten. Smaklig spis!